דף הבית   English
*שם מלא
*דוא''ל
*טלפון
*עיר מגורים
אשמח לקבל עדכונים מאגודת ניצן. בכל עת ניתן להסיר את כתובתך
facebook nitzan page link

ילדי ניצן יוצרים את סיכת היובל לאגודת ניצן עם האמנית מיכל נגרין

 

סיכה

"ילדי ניצן עטופים באהבה ובהקשבה ובעזרת ניצן כל אחד מהם מוציא את המיוחד והיפה שבו", אומרת מיכל נגרין, האמנית הבינלאומית, אשר יצרה יחד עם ילדי ניצן סיכה מיוחדת לרגל חגיגות היובל לאגודת ניצן" 

"מהמפגש הראשון עם מלי דנינו, מנכ"לית ניצן ועד למפגש והעבודה המשותפת עם הילדים, הרגשתי זכות גדולה לקחת חלק בפרויקט הזה ולהכיר את האנשים המדהימים שמובילים את האגודה ומגויסים לה בכל נימי נפשם. התרגשתי לפגוש את הילדים המדהימים וברוכי הכשרון שהזכירו לי את ההתמודדויות שלי בגילם בזמנים אחרים שבהם עוד לא הבינו שיש כלים אחרים ודרכים יצירתיות לתת ביטוי לכל ילד להוציא את המיוחדות שלו".

"פרויקט יצירת הסיכה אפשר לכל ילדי ניצן לקחת חלק בתחרות שנושאה היה "מהי אגודת ניצן בשבילי". קבלנו עשרות עבודות בציור, בפיסול, אפילו במחול, ומתוכן בחרנו תשע. 
הילדים הזוכים הוזמנו אלינו לסדנת אמן. במשך יום שלם הם השתתפו בסדנא בהנחייתה של לימור ברוק, בה הכנו להם בתי עץ והשתמשנו במיטב החומרים בהם אנו עובדים ויוצרים".

נגרין משחזרת את רגעי המפגש עם הילדים, נרגשים עד עמקי נפשם:

כללית

"שני הצדדים התרגשו", אומרת נגרין, "הילדים וגם הצוות שלי ואני. הילדים הגיעו עם הוריהם מכל קצות הארץ. השארנו

את ההורים בגלריה-קפה שלנו והילדים יצרו במשך כמה שעות יצירות מדהימות. זו הייתה חוויה אדירה לראות אותם מרוכזים ויוצרים מתוך שקט פנימי ועולם מלא בדימויים. היצירות היו יפהפיות ומרהיבות, הצגנו אותן בגלריה והצטלמנו למזכרת".

על תהליך הגיבוש והעיצוב של הסיכה, מספרת נגרין: "העיצוב הסופי מבטא את הנושאים המרכזיים שעלו מתוך עבודות הילדים. בסופו של דבר שני ציורים השפיעו על עיצוב הסיכה: ציורה של מיכל בת 14 מרמת גן וציורה של דניאל, בת 12 מתל אביב. המוטיב שנבחר לעיצוב הסיכה הוא כפות ידיים, שעוטפות ניצן של פרח, אשר מתחיל להיפתח לכדי פרח שושן מרהיב ומיוחד. זה מה שמייצגת ניצן עבורי: "ילדים עטופים באהבה, בהקשבה ובעזרת ניצן, כל אחד מהם מוציא את המיוחד והיפה שבו".

מיכל דיאל

"הפרח כמו ניצן עוטף אותנו 
המפוחדים, הרגישים והחשופים" 

מיכל, בת 14, רמת גן

"הידיים שומרות על הניצן וכך הוא יכול 
לצמוח כמו ניצן שעוזרת לילדים לצמוח"

דניאל, בת 12, תל-אביב 

"התחשק לי להפשיל שרוולים ולהתחיל ליצור ביחד עם הילדים"

נועה יהודה, מנהלת אתר ניצן ומרכזת הפרויקט, ליוותה את תהליך יצירת סיכת היובל מראשית דרכו. "לא הייתה מאושרת ממני", היא מספרת, "נגרין היא האמנית האהובה עלי, אני מאוד אוהבת ומעריכה את העולם הקסום שלה ולמעשה שנים רבות עונדת רק את התכשיטים שלה. המפגש עמה היה בשבילי חלום שהתגשם ועד כמה נפלא היה לגלות שמאחורי החלום הזה עומדת אישה מדהימה עם אישיות מופלאה, ושעולמה עוד הרבה יותר קסום מזה שדמיינתי.. "

מה היו שלבי התהליך?

"הזמנו את ילדי ניצן מכל הארץ, באמצעות מנהלות הסניפים, להשתתף בתחרות. לא הגבלנו אותם בסוג החומרים או בסוג העבודה. רק ביקשנו שיצרפו ליצירה הסבר קצר שלהם. ההיענות הייתה מדהימה. קבלנו למעלה מחמישים עבודות מקסימות, שנוצרו בטכניקות ובתחומים מגוונים. ניכר היה שהושקעה חשיבה ויצירתיות רבה בהכנתן. זו הייתה התרגשות עצומה לקבל אותן. נדהמנו לראות איך כל ילד וילדה מצאו את הדרך שלהם לבטא את המהות של ניצן עבורם ולהעביר אלינו את התחושות האלו".

"תהליך הבחירה הסופית היה מאוד לא פשוט. כל עבודה וכל אמירה ריגשה את כולנו ורצינו את כולם בסדנא, אבל היינו חייבים לבחור. מיכל בחנה בתשומת לב וברגישות רבה כל עבודה וכל משפט שנכתב. ההתרגשות שלה ושל חברי צוותה מהעבודות הותירו עלינו רושם עז. בסופו של התהליך בחרה מיכל תשע עבודות שהתאימו לרוח הפרויקט, ומתוכן התחילו לעלות רעיונות לעיצוב הסיכה".
את התהליך ליוותה שרון איילון, הנמצאת בקשר עם האגודה מזה שנים רבות – החל משלב הרעיון ועד לביצוע, בהרבה אהבה.
 

איך התרשמת מהמפגש של הילדים עם מיכל?

נועה

"זה היה בוקר מאד חגיגי ומרגש. הילדים הגיעו עם הוריהם, וחלקם הגיעו עם כל המשפחה, ונכנסו למרכז המבקרים כמו להיכל קודש, סופגים אליהם את האווירה הייחודית ואת הקסם של המקום. הם זכו לקבלת פנים אישית וחמה מאד של מיכל ושל לימור ברוק שהייתה שותפה לכל התהליך והנחתה את הסדנה בפועל.
הילדים הציגו את עבודותיהם בפני מיכל ושיתפו אותה בתהליך היצירה. הם סיפרו על תחושה של סיפוק גדול, והעידו שההשתתפות בתחרות והמפגש עם מיכל תרמו המון לביטחון העצמי שלהם".
"רגע השיא היה סדנת האמן. הילדים הגיעו לשולחן עמוס ועשיר שעליו נפרש מגוון חומרי יצירה קסומים, מעולמה של מיכל: רקעים מנצנצים, סרטי תחרה, בובות, פרחים ודמויות שונות. זה היה גן עדן של יצירה. אני מודה שלי עצמי

התחשק להפשיל שרוולים ולשבת ליצור ביחד איתם".
"הילדים התיישבו ומיד התחילו לצייר, לגזור, להדביק... היה מדהים לראות עד כמה הם שופעים רעיונות ויצירתיות. מיכל ולימור הסתובבו ביניהם, ייעצו, סייעו, חיבקו. יצא לי בעבר לעבוד עם ילדים בתהליכי יצירה, אבל פה הייתה חוויה אחרת שלוותה אותי עוד ימים רבים.

חוץ מסיכה, אילו פריטים נוספים נוצרו בתהליך המשותף?

"לאחר שנבחרו העבודות הזוכות, כשישבתי להכין מכתבים אישיים לכל הילדים שהשתתפו בתחרות, לא הייתי מסוגלת להודיע לחלקם שהם לא זכו. הרגשתי שחייבים לתת ביטוי לכל אותן יצירות מקסימות שריגשו את כולנו. הרעיון שעלה היה להפיק לוח שנה שיאגד בתוכו את כל היצירות. שיתפנו את מיכל ברעיון והיא כמובן התלהבה מיד. כך יצא לדרך פרויקט מקסים נוסף - לוח שנה מהודר בעיצובה של מיכל נגרין, שעל דפיו מתנוססות כל העבודות. במקביל, החלטנו שסיכת היובל תעוצב גם כתליון ובנוסף הופקו גם מארזים של כרטיסי ברכה, שעוטרו בדגם הסיכה. חשוב לציין שכולם זכו להתפעלות רבה והפכו מבוקשים מאוד. לוח השנה נחטף וגם הסיכה והגלויות מעוררים התלהבות".

 לוח 1  לוח 2

  לצפייה בסרטון על סדנת האמן:

 לגלריית התמונות: 

צילום : אביב נוה